dilluns, 14 de desembre del 2009

13D, BONA FEINA!


Encara que alguns els hi costi d'entendre, els Centellencs i Centellenques que van anar a votar a la consulta popular ho han fet pel . 1978 vots, que representen el 32% poden semblar poc per alguns, però ens imaginem a Centelles una manifestació on hi anessin 1978 persones? Doncs és el mateix però amb diferent format.

Tot ha estat molt be organitzat des del voluntariat, sense campanyes massives per promocionar el vot i amb recursos molt justos. Per persones que pensen que cada dia és més necessari la participació ciutadana en els processos polítics, sinó la democràcia morirà com una planta que no es regada.


Potser l'estat on estem necessiti una segona transició. La de fer baixar del pedestal a alguns polítics que no volen escoltar al poble i s'amaguen darrera de la llei; tal com feien els diputats franquistes darrera de los "principios fundamentales del movimiento". Doncs hi va haver una transició, i poc a poc, llei a llei es va canviar. Segurament no al gust de tothom i per Catalunya amb un recorregut molt cur.

Aquesta segona transició la necessitem. L'autodeterminació i un conjunt de mecanismes per facilitar la participació ciutadana de manera decisiva, no només com a suggeriments o preguntes als que manen. Estan al nostre servei i no al revés! Que no necessitem "tutors" o "pares" per decidir, que som majors d'edat!


Finalment, agrair l'esforç de tots els vilatans i vilatanes de Centelles que han organitza, han donat la cara mentre algú s'ho mirava (vigilava?) des de els xiprers de davant de l'Ajuntament.

Moltes gràcies i bona feina!