dissabte, 6 de febrer del 2010

Fer xarxa de contactes i Exportar!

"GRÈCIA JA ESTÀ AL QUIRÒFAN PERÒ
ESPANYA NO VOL SABER QUE ESTÀ MALALTA"

Resum de la crònica de la web www.osona.com, autor en Toni Carrasco

Dijous a la sala d'actes de La Violeta de Centelles la secció local de CiU va organitzar una trobada empresarial i una conferència de Ramon Tremosa, actual eurodiputat de CiU al Parlament europeu.

A la primera part i durant unes dues hores una quinzena d'empresaris de Centelles i el seu entorn van fer un Speednetworking, xarxa de contactes empresarials. Hi havia representants de sectors tan dispars com el vènding, energies renovables, restauració, transport de mercaderies, domòtica, serveis d'impremta, etc.

En una segona part i que també es va allargar durant més de dues hores, seguida per més de setanta persones, l'economista Ramon Tramosa va fer un repàs àcid, divertit, actual, rigorós i molt entenedor de les seves experiències a Brussel•les, justament el dia en que la Borsa va fer una altra baixada important de prop de sis punts, arran dels rumors i de les comparatives de malaltia econòmica de Espanya i en la línia de Grècia i Portugal. Grècia ja està a la UVI però segons Tremosa "Espanya continua sense prendre encara mesures laborals davant la crisi i que li faran perllongar l'agonia sense pronòstic mèdic i sense anar de moment al quiròfan com ja fan els hel•lènics".

Concretament a Grècia "els sous dels funcionaris ja estan baixant un 10%"

Com a exemple de la situació va dir que "els primers que sortiran de la crisi seran les zones i països més industrials com Catalunya ja que un 30% de les exportacions d'Espanya són catalanes i és aquí on es concentra bona part de la industria de la península; de sempre el nostre país, Catalunya, ha estat molt europeu i s'ha emmirallat a Europa on les coses es fan bé i de forma seriosa sense voler anar a donar lliçons de europeisme a països nòrdics com intenta fer Zapatero amb la seva flamant presidència europea". En aquesta línia, l'eurodiputat va destacar que "els catalans tenen molt sentit del ridícul i els espanyols cap, segons una frase feta de Josep Pla".

Va esmentar també que les reformes laborals a Espanya poden copiar propostes com les d'Alemanya o Dinamarca on l'atur actual és de 8% i 4% respectivament i està baixant. "És insostenible tenir un atur juvenil del 43%, això no va enlloc", van sentenciar.

A una pregunta del públic sobre la independència de Catalunya, Tremosa, va ser molt lapidari "el dia que convoquem un referèndum oficial sobre la nostre independència, cal estar molt segurs perquè un cop el guanyem ningú ens recolzarà a Europa ni enlloc, i segurament quan passi una setmana països com Islàndia ens recolzarà, i desprès vindran els païssos nòrdics com Dinamarca, Finlàndia, Suècia, etc; estarem molt de sort, perquè ara no es porta, de que no ens entrin tancs d'algun exèrcit".