dimarts, 20 de juliol del 2010

Sense transparència: aparcament de la plaça de Catalunya

L'equip de govern, liderat pel Sr. Miquel Arisa, segueix sense definir-se en temes importants per a la Vila. Com a mostra, el tema de l'aparcament de la plaça de Catalunya.

Amb un projecte aprovat en un Ple, amb places d'aparcament detallades en aquest i ara diu que ho ha de consultar als veïns. Llavors: que fem realitzant estudis i aprovant el projecte en un Ple de l'Ajuntament?

El posicionament de CiU de Centelles és clar: Sí a l'aparcament.

L'alcalde ha permés construir en la zona nord del poble, sense tenir en compte l'accés (extranyes rotondes a l'entrada del poble des de la carretera de Sant Feliu on hi acostumen ha haver accidents) o les zones d'aparcament (escàs i complicat) i amb un gran nombre d'habitatges com és el cas de la Rambla del Camp de l'aigua, (terrenys del Marçó Vell, casa seva, on va nèixer).

Ara només queda per aparcar la zona interior de la Plaça de Catalunya.

Primer de tot s'ha de refer la zona verda (amb unes joguines per la gent gran només, sense netejar a fons i possar-hi ordre, no val per res!), i fer el tractament que calgui per evitar la polç i la bruticia dels veïns.
Després senyalitzar i establir una zona d'aparcament, amb dues alternatives que nosaltres proposem:

Opció A: aparcament en superfície, tal com està al projecte.
Opció B: aparcament soterrat. Afegir el cost de l'aparcament en superficie (100% subvencionat) el de soterrar-lo i crear una zona blava "tendre" amb un tractament especial pels veïns.

Pero sobre tot: Que no es vulgui despistar als veïns de la plaça o a la resta del poble.

>Si el projecte que està aprovat al Ple es modifica, s'enganya al poble.
>Si el projecte es fa tal com es va aprovar, s'enganya als veïns (alguns) fent-los creure que encara es pot evitar l'aparcament.

Quina transparència és aquesta? A on volen anar amb aquesta forma de fer?