dimecres, 9 de gener del 2013

Noticia: Estació de Centelles

http://www.naciodigital.cat/osona/noticia/35014/estacio/tren/centelles/tamb/automatitza/venda/bitllets

L'estació de tren de Centelles també automatitza la venda de bitllets. Adif continua la seva estratègia per reduir costos.Adif ha deixat de vendre bitllets de tren a l’estació de tren de Centelles i ha automatitzat el servei, de la mateixa manera que farà en unes setmanes a Torelló. La mesura s’ha començat a aplicar a principis d’any.

La decisió a Torelló ja ha provocat una forta polseguera i les crítiques de l’Ajuntament i de la mateixa Generalitat, que se’n va assabentar a través de l’alcalde de la població, Santi Vivet. En aquesta estació es reduirà el personal, es despatxaran els bitllets en una màquina i es farà la vigilància a través de vídeocàmeres. El sistema de megafonia estarà connectat amb altres estacions per tal d’informar els passatgers de qualsevol incidència que es pogués produir.

Des de l’Ajuntament, es tem que, sense personal, l'estació es comenci a degradar i el servei empitjori. L’extensió de la mesura a Centelles fa pensar que Adif tingui la intenció d’automatitzar la majoria d’estacions, en una estratègia per tal de reduir costos, deixant només el personal a les principals estacions, comenten fonts municipals.

Reflexió: L'Ajuntament de Torelló va moure fitxa, i el de Centelles, qué ha fet des d'el dia 31 que es va informar?

Els de CiU de Centelles vàrem entrar una instància, estem a l'espera de resposta.