dilluns, 10 de març del 2014

Resum de la gestió a l'Ajuntament al 2013

RESUM DE LA GESTIÓ A L’AJUNTAMENT A L´ANY 2013

PLENS ORDINARIS                              6          ABSTENCIONS                                 3

PLENS EXTRAORDINARIS                 4         VOTS EN CONTRA                            8

VOTACIONS A FAVOR                      29          PREGUNTES AL PLE                     24

AL·LEGACIONS                                    4         INSTÀNCIES                                     28

è Per què Convergència ha votat en contra en 8 ocasions?

·           Hem votat que NO als pressupostos de l’any 2013, entrats el mes de gener 2013, per import de 5.374.000 euros
Pensem que els diners del poble s´han d’administrar amb eficàcia i eficiència i, especialment en temps de crisi, amb molta cura. S´han de gestionar els costos dels serveis a un preu tancat. Per exemple:
El manteniment dels ascensors que fa l´Ajuntament a Centelles, un total de 8 fins l´any 2013. Cada ascensor tenia un preu diferent de manteniment, que anava de 350 a 750 euros. Al final, després d’insistit-los, l´Ajuntament ho ha entès hi ha tancat un acord global... Per què no es va fer abans, si fa anys que governen els mateixos, i ni tan sols el regidor d’Hisenda ha canviat?

En els pressupostos trobem a faltar el seguiment que serveix per valorar el funcionament dels serveis. Reflecteixen que “es fa el que sempre s´ha fet”, sense una seriosa valoració de si cal fer el mateix o no, ni quin retorn pot tenir pel poble. Un exemple:
Mantenen actes públics que costen uns diners però on pràcticament no hi assisteix ningú, i rebaixen les partides d’altres accions que tenen un retorn clar per l’economia de les nostres empreses o comerços.
Tot i ser necessària la reducció de costos, s’ha d’anar en compte de no rebaixar aquells que dificulten la qualitat del serveis, sobretot quan són serveis bàsics. Per tant, es necessita valorar, gestionar i qüestionar quins són els que cal potenciar i els que probablement s’han de suprimir, i el nostre Ajuntament no ho fa.

·           Hem dit NO: a la modificació puntual del pla urbanístic MP29, que inclou modificacions de balcons i patis interiors, i modificacions de terrenys agrícoles. Pensem que són un “vestit a mida per algú” enlloc de respondre a un interés general.
Val a dir que el nostre pla urbanístic és de l´any 1983 i l´han cosit i descosit tantes vegades que ja no sabem ni on parem!

·           Hem dit NO: a la modificació MP31 sobre la requalificació d’un espai agrícola protegit per ampliar fins a un 40% de la finca la pedrera del Cerdà. No ens sembla adient, i tenim com a mostra les pedreres de Sant Antoni, ni estem d’acord amb la proporció de la modificació.

·           Hem dit NO: a l’aprovació del pla especial per la Festa del Pi, ja que no s’han tingut en compte les al·legacions presentades, i s´ha traslladat el perill de l’església al mateix replà, molt més perillós, a part d’altres consideracions.

·           Hem dit NO: a la modificació de crèdit 2/2013 perquè una part correspon a 25.587,50 euros d’una sentència judicial a favor d’un promotor per la pavimentació de les obres del c/ Montserrat, que és conseqüència d’una falta de cura de l’Ajuntament a l’hora de fer pagar les obres del carrer. Una altra partida era de 6.000 euros de l’I.V.A. de l’any 2009 que reclamava Hisenda.

·           Hem dit NO: al tancament de comptes del any 2012, ja que no podem estar d’acord amb la diversitat de preus dins d’una mateixa categoria de feina, ni tampoc en la falta de detall de les factures. Insistirem sempre perquè les feines i les compres es facin amb empreses i comerços del poble, no de fora .

·           Hem dit NO: a la modificació de crèdit 3/2013 de 566.998,15 euros perquè dins la modificació s’inclouen 13.357,60 euros que són el cost de la modificació del trànsit a la zona del Fòrum, i també perquè la modificació inclou l’extensió de la fibra òptica que, tot i estar-hi d’acord, han posat a corre-cuita a finals d´any.

·           Hem dit NO: a l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament pel 2014 per ser continuistes, amb increment de la despesa en un 10,30% i una reducció de la inversió, sols del 0,02% sobre pressupost; i pèrdues, per primera vegada, a Electracomercial,s.l.u per aprovisionament de morosos que no l’havien feta mai ,a instàncies del nostre grup. Una clara falta total de gestió.



è Abstencions:
·         En la sol·licitud per part de l´Ajuntament a la Generalitat en base al PUOSC (Pla Únic d´Obres i Serveis) per:
-       306.297,58 euros (19,53 % projecte arrenjar la Cira cost total de 1.568.344 euros)
-       176.739,64 euros (75% del projecte arranjament del cementiri municipal)
-       81.547,66 euros (75% del projecte arranjament c/Josep falgueres)

Com podem estar d’acord en arranjar la Cira per un cost tant elevat? Tenim carrers a Centelles que s’estan ensorrant (com el Marquès de Peñaplata), el carrer St. Josep en molt mal estat, i carrers sense cloaques ni asfaltat, plens de sots com la zona del Bell-esguard, i d´altres que en fan la meitat (amb l´excusa que no hi ha diners) com el Raval Falgueres.

Al Sr. Miquel Arisa ja li vàrem dir que primer s’han de fer els deures i que perdríem l’oportunitat de demanar diners pel que necessitem, no per unes obres que en aquest moment no tenen cap sentit.

·         Abstenció en el pla de barris, ja que preveiem que alguna de les partides que estan incloses no es portaran mai a terme, no tant per la falta de diners sinó pels plantejaments.

·         Abstenció en la ratificació del decret nomenant representants legals de l’Ajuntament pel contenciós amb Incasol del polígon la Gavarra sector Aiguafreda. Esperarem sentència per veure si les coses s’han fet bé, tal i com l’equip de govern ens diu.


NO VOTEM NO, PERQUE NO, VOTEM AMB LA RESPONSABILITAT DE TREBALLAR MIRANT LA GLOBALITAT I INTERÈS GENERAL DE POBLE, EL NOSTRE OBJECTIU ES DE SUMAR I  MILLORAR EL QUE S´ESTA FENT